Assens bøjer sig for Middelfart: Enighed om linjeføring

Assens og Middelfart kommuner er nået til enighed og står nu begge bag forslaget om en linjeføring af det ekstra togspor på Vestfyn nord om motorvejen.

Når det tredje spor på Vestfyn skal anlægges, bør det ligge nord for motervejen. Det mener de vestfynske kommuner Assens og Middelfart, efter man mandag eftermiddag på et økonomiudvalgsmøde i Assens nu nikker ja til Middelfarts anbefaling.

Vejdirektoratet kom oprindelig med tre forslag til en linjeføring hen over Vestfyn; En nordlig, en sydlig og endelig en, der snoede sig både nord og syd om motorvejen. Vejdirektoratet har selv anbefalet den sydlige, hvilket både Assens og Middelfart er imod. 

Middelfart Kommune har peget på den nordlige linjeføring som den mest optimale, mens Assens Kommune har foreslået forligspartierne bag Togfonden, at det ekstra spor skulle være en kombination, hvor linjeføringen ville gå både nord og syd om motorvejen.  Men den model har man nu skrottet.

- Når det nu viser sig for svært at få kombinationsløsningen gennemført, så har et enigt økonomiudvalg besluttet at pege på Middelfarts forslag, siger borgmester i Assens Søren Steen Andersen (V).

I tråd med Togfonden
Det fynske folketingsmedlem Erik Christensen (S), der er medlem af Transportudvalget, har tidligere efterlyst, at de vestfynske kommuner nåede til enighed, for et alternativ til Vejdirektoratets anbefaling om en sydlig linjeføring bliver dyrere at etablere.

Det er også en af grundende til, at man i Assens nu tilslutter sig Middelfarts forslag og anbefaler politikerne i Togfonden den nordlige linjeføring.

- Det vi har fornemmet på politikerne på Christiansborg fra forligskredsen bag Togfonden, er, at man mest hælder til den nordlige linjeføring, siger Søren Steen Andersen. 

 

Oversigt

    Oversigt