Assens solgte forurenet grund: Nu skal sagen i retten

Efter mere end fire år kan der blive sat punktum for en sag, hvor kommunen har solgt en forurenet grund til en lokal campingplads.

En strid mellem Assens Kommune og campingpladsen CampOnes ejer har nu fået en slutdato. Problemet er et område, som kommunen tilbage i januar 2013 solgte campingpladsen. Efterfølgende viste det sig, at jorden var så forurenet, at den ikke kunne bruges til camping. Kommunen valgte at ophæve handlen, men det ville den nye ejer ikke være med til, og sagen endte hos advokaterne.

Nu er der berammet fire retsdage fra 9. til 12. oktober, hvor retten skal behandle sagen mellem Assens og ejeren af campingpladsen Camp One.

Borgmester Søren Steen Andersen glæder sig over, at der nu er fastsat en dato for rettens behandling af sagen.

- Sagen har været længe undervejs, og det er derfor meget glædeligt, at vi nu kender tidspunktet for, hvornår sagen kommer for retten, siger han.

Godt med afklaring
Borgmesteren mener, at det under alle omstændigheder bliver godt for alle parter at få en afklaring.

- Jeg ser frem til, at vi med rettens afgørelse kan komme videre i Byrådet i forhold til vores udviklingsarbejde med området, fortæller borgmesteren. 

Perioden indtil oktober skal bruges til at forberede og afklare sagen, herunder udveksle synspunkter mellem parterne. Dette foregår via advokaterne.   

Op til 30 millioner kroner
Den anslåede udgift til at rense grunden for kommunen vil ifølge Gitte Blaabjerg, der driver campingpladsen, løbe op i mellem ni og 30 millioner kroner. Hun mener imidlertid, at investeringen vil komme mange gange igen til kommunekassen.

- Turisterne er den eneste kundegruppe, der ikke netshopper, men handler i den fysiske butik. Det er vigtigere end nogensinde før med nogle turister i byen, har hun tidligere udtalt til TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt