I det fynske folks tjeneste

Assens sparer millioner på sygedagpenge

En målrettet indsats for at få borgere på sygedagpenge hurtigere i gang igen efter et sygdomsforløb har givet resultater. Assens sparer årligt næsten 20 millioner kroner og har færre langtidssygemeldte.

Det er et offentligt-privat samarbejde mellem Assens Kommune og Falck, der nu giver resultater - både menneskeligt og økonomisk.

Sammenlignet med tidligere år bliver langstidssyge nu tidligere klar til at vende tilbage til arbejdsmarkedet, og færre er på sygedagpenge. Samtidig sparer kommunen hvert år 19,2 millioner kroner.

- Samarbejdet har både forbedret vores service over for syge borgere og samtidig skabt store økonomiske besparelser, der svarer til eksempelvis 225 børnehavepladser om året, siger Lone Akselsen, formand for Job- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Indsatsen betyder, at syge hurtigt bliver kontaktet af Falck. De bliver tilbudt kurser og bliver henvist til relevante klinikker, hvor deres sygdom hurtigere kan blive behandlet.

- Vi har et varieret udbud af tilbud til de langtidssyge. Nogle får tilbudt mindfulness, angsthåndtering eller smerteklinik. Vi sørger for at få tilbuddene individuelt tilpasset, og det virker, siger Lone Akselsen.

En samlet evaluering foretaget af Assens Kommune og Falck samt en ekstern evaluering af SFI, viser, at indsatsen har betydet en reduktion i antallet af langtidssygemeldte på 37 procent.

- Vi er stolte over at have bidraget til at forbedre syge borgeres vilkår i Assens Kommune og at vi har været med til at vise, at det kan betale sig at investere i en bedre indsats, siger administrende direktør Bo Hammer fra Falck Jobservice.

Ved du noget? Så send os et tip