Assens vil bygge i kystbeskyttelseszonen

De borgerlige byrådsmedlemmer i Assens beskyldes for at spekulere i, at Fyns Amt snart bliver nedlagt. De har nemlig vedtaget en beslutning om, at man ikke vil lave byggeplaner for kystbeskyttelseszonen ved Torø Huse ENDNU. De borgerlige beskyldes for at vente på, at man kan søge dispensation hos andre myndigheder end amtet, nemlig sig selv. 

Venter på ændret lovgivning

Amtet har allerede afvist at give dispensation til kommunen fordi området ligger indenfor strandbeskyttelseslinjen på 300 meter.

- Når man bruger formuleringen "ind til nu", så kunne det være en spekulation i at muligheden for at give dispensationen snart overgår fra amtet og til de nye kommuner, siger Henrik Hansen (S).

Og Søren Kappendrup (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget giver socialdemokraterne ret.

- Vi ønsker at fastholde muligheden for at kunne bygge ude ved vandet, hvis lovgivningen ændrer sig, siger Søren Kappendrup til TV 2/FYN.

 

Penge frem for miljø

Det har netop været socialdemokraternes bekymring ved kommunalreformen. Nemlig at kommunerne vil se stort på planloven og miljøbeskyttelse, når de selv får myndigheden. Det giver jo kroner i kommunekassen, når der bygges boliger på attraktive steder.

Oversigt

    Oversigt