Assens vil spare - og ansætter flere

Kommunerne på Fyn vil nedbringe antallet af dyre anbringelser af børn. Det skal ske ved at ansætte flere sagsbehandlere. I Assens har man taget skridtet.

Ideen med at ansætte flere behandlere er, at den enkelte derved arbejder med færre sager og har fokus på forebyggende indsats og hurtig sagsbehandling. 

I Assens har kommunen investeret 5,6 millioner kroner på at ansætte seks nye sagsbehandlere

- Det vi først og fremmest får igen, er, at vi får nogle børn, der forhåbentligt er placeret de steder, hvor de skal være -  første gang. Og at det sker med en høj god faglighed til gavn for dem og deres tarv, og det er det allervigtigste, siger Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens.

Men ifølge borgmesteren er der flere fordele ved at bruge penge på de nye behandlere,  der skal arbejde tværfagligt og have tæt kontakt til børnenes familier og netværk. 

- Det har også vist sig, at der er såkaldte Herning- eller Sverigesmodeller, som giver rigtig meget udover end kun til barnet. Det giver også en økonomisk fordel, som er arbejde videre med, og det har vi valgt at gøre i Assens Kommune i budgetlægningen i år, siger borgmesteren.

Oversigt

    Oversigt