Assens vil undgå oversvømmelser - og du skal hjælpe

Vand i kældre, kloakker, der flyder over og vandløb, der går over deres bredder. Assens Kommune beder borgerne om hjælp til at finde de værste steder.

Oversvømmede kældre eller kloakker, der flyder over. Det er nogle af konsekvenserne ved de skybrud, som bliver mere og mere almindelige på grund af klimaændringer.

Assens Kommune beder derfor borgerne om hjælp til at finde de områder, der er særligt udsatte i kommunen.

Det kan både være på din egen grund, din arbejdsplads, på vejen, langs vandløb eller andre steder inden for Assens Kommune.

Du får ikke en direkte tilbagemelding på dine oplysninger, men de vil blive brugt i arbejdet med at klimatilpasse kommunen.

 

-Vi er i gang med at udarbejde en klimatilpasningsplan. Både fordi det er et lovkrav, men også fordi vi har set, hvilke økonomiske og menneskelige konsekvenser de sidste års skybrud har givet andre steder i landet. Det kan også ramme Assens Kommune, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Lars Kristian Pedersen (V) og fortsætter:

- En klimatilpasningsplan er både en kortlægning af, hvilke områder, der er særligt følsomme og en prioritering af indsatsen for forebyggelse af skader på bygninger, anlæg og andre værdier.

Fortæl om ine oplevelser med skybrud og læs, hvordan du undgår skader på dit hus her

Oversigt

    Oversigt