Asylcenter: Bekymringer samles i rapport

Der er stor bekymring blandt naboer til en tidligere institution i Nyborg, der sandsynligvis bliver omdannet til flygtningecenter. Kommunen skal nu lave en udtalelse til ministeriet.

Nyborg Kommune indkaldte mandag til borgermøde, fordi den tidligere institution Strandvænget i Nyborg formentlig skal huse 500 asylansøgere, hvis det står Udlændigestyrelsen.

Og udsigten til den fremtid vagte stor bekymring blandt de op mod 400 borgere, der mødte op mødet.

Folketingetets ny nødretslov tilsidesætter den kommunale planlov, og det betyder, at byrådet er sat uden for indflydelse. Alligevel har Udlændige-, Integrations- og Boligministeriet bedt om en udtalelse fra Nyborg Kommune senest i dag - tirsdag. 

- Udtalelsen skal blandt andet indeholde det, der kom frem efter borgermødet i aftes, hvor der var mødt mange borgere frem med spørgsmål og bekymringer. Det skulle gerne ende med, at vi tager de bekymringer og input med, siger Kenneth Muhs, borgmester i Nyborg til TV 2/FYN.

 

 

 

En stor del af byrådet var også til stede ved mandagens møde og på et ekstraordinært byrådsmøde tirsdag aften skal politikerne ende med en samlet udtalelse.

- Noget af det, der er vigtigt at få med, er bekymringerne om anvendelsen af området. Vi har et sted, vi holder meget af i Nyborg, og man føler, at det er rigtig mange asylansøgere, der skal komme, og det kan jeg godt forstå, at mange reagerer på. Det er ikke en opgave, som vi bare lige løser let, siger Kenneth Muhs.

Rapporten skal sendes til ministeriet senere i dag - tirsdag.