I det fynske folks tjeneste

Asylcenter lukker på Langeland

46 ansatte skal finde nyt job når Asylcenter Holmegård lukker til november.

Pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere og tekniske medarbejdere. Alle har de været med til at opbygge blandt andet skole og børnehave til Asylcentrets beboere.

- De synes, de har gjort hvad de kunne, og de er naturligvis rigtig kede af det. Det er trist at skulle tage afsked med så mange engagerede og motiverede medarbejder, siger Jørgen Chemnitz, der er leder af Dansk Røde Kors' asylafdeling til TV2/Fyn.

Baggrunden for lukningen er ellers positiv. Myndighederne er blevet mere effektive, og det betyder, at asylandssøgerne har fået behandlet deres sager langt hurtigere end tidligere.

- Når de har fået svar, så forlader de centrene, og på den måde er det positivt for beboerne. Det har altid været hjerteblod for Røde Kors, at få dem hurtigt videre, for vi ved, det har negativ indflydelse, hvis de skal være længe på centrene, forklarer Jørgen Chemnitz.

Der er i øjeblikket 150 beboere på centret, men Røde Kors vil arbejde på at få flyttet folk i god tid inden lukningen.

De resterende beboere vil blive flyttet til andre centre, men ikke her i området. Med lukningen kommer det nærmeste asylcenter nemlig til at ligge i Jelling.