Asylcenter - nej tak

I løbet af natten har ukendte gerningsmænd sat skilte op på Strandvænget i Nyborg, hvor de første cirka 70 flygtninge flytter ind onsdag.

De første omtrent 70 flygtninge flytter onsdag ind i Strandvænget i Nyborg Kommune. I løbet af natten har ukendte gerningsmænd klistret skilte op på asylcenterets ruder med budskaberne "Asylcenter - Nej tak", "Vi sagde nej, Inger" og "Ikke velkommen - Nej tak". 

Nyborgs Borgmester Kenneth Muhs tager ikke umiddelbart afstand til skiltene, der tydeligt siger, at flygtningene ikke er velkomne på Strandvænget.

- Jeg tror, det er vigtigt at vi respekterer, at der er folk som synes det er en dårlig ide. Det skal vi lytte til, og det er der også et krav om i forhold til mig som borgmester og kommunen, at vi håndterer at være i god dialog med alle vores borgere, siger Kenneth Muhs, der samtidig tilføjer, at kommunen har fået mange henvendelser fra folk der gerne vil hjælpe til på asylcentret.

Inden januar skal 500 flygtninge være flyttet ind i Strandvænget, der har været en institution for udviklingshæmmede, og som lige nu står tom.

- Selv synes, jeg det er en god ide, at man bruger den tomme bygning. Nu handler det om at få det hele til at fungere, så vi kan tage godt imod de her mennesker. Vi holder et møde i dag klokken 14:00, hvor vi forsøger at få alle enderne til at mødes, siger borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V).

Direktør i Nyborg Kommune, Marianne Stenteberg, tager afstand til de skilte, der natten til onsdag er klistret på det kommende asylcenter.
Læs også: Trods kulden er én million asylansøgere nået til Tyskland

 - Der er også en anden stemme og det er en stor stemme i Nyborg Kommune, der byder asylansøgerne velkomne. siger hun til TV 2. 
- Vi er parate til at modtage de første familier, der kommer her klokken 13.30. I eftermiddag har jeg møde med Langeland Kommune, hvor vi skal finde ud af alle de praktiske ting, der står lige for døren som blandt andet skole, tandlæge og sundhedsplejerske. 

Nyborg Kommune er det første sted i landet, hvor integrationsminister Inger Støjberg (V) benytter sig af den hastebehandlede særlov, der sætter både byråd og planlov ud af spil. En lov der blev vedtaget på tre dage tilbage i midten af november. 

Udlændingestyrelsen anmodede ministeren om at gøre brug af den hastebehandlede paragraf 37 i udlændingeloven overfor Nyborg Kommune den 26. november. Det skete for at skabe plads til de mange asylansøgere.

Med anvendelsen af loven, betyder det, at planlovens og byggelovens bestemmelser ikke finder anvendelse ved etableringen af de cirka 500 asylindkvarteringspladser.