Asylcenterleder snød kommune for over en million kroner

En 55-årig mand er blevet kendt skyldig i at bedrage Langeland Kommune, hvor han var ansat. Han anker dommen.

En tidligere asylcenterleder har i lidt over et år bedraget Langeland Kommune for 1,7 millioner kroner. Det har Retten i Svendborg afgjort.

Den 55-årige mand ansatte vagter fra sit eget vagtfirma til at holde opsyn med det asylcenter, som han var leder af. Men kommunen fik aldrig det antal vagter, som den havde betalt for.

Store dele af det betalte beløb endte på mandens private konto, oplyser anklageren i sagen, Marianne Birck fra Fyns Politi.

- Der har været en del personer inde at forklare om deres gang på asylcentreret, men retten fandt det ikke bevist, at der havde været det vagtmandskab, der er blevet faktureret for, siger anklageren.

Dommen blev afsagt onsdag.

Den tidligere asylcenterleder blev idømt ubetinget fængsel i tre måneder.

Han er ikke tidligere straffet og fik resten af sin dom på et år og seks måneder gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste i 250 timer.

Manden fik også frataget retten til at drive en virksomhed eller være bestyrelsesformand i en virksomhed de næste to år.

Den tidligere asylcenterleder har anket dommen til landsretten.

Under retssagen nægtede han sig skyldig. Selv mener han, at Langeland Kommune har fået den ydelse, som kommunen har betalt for.

Bedrageriet stod på fra januar 2012 til og med august 2013.

Oversigt

    Oversigt