Asyldirektør: Udgangsforbud kræver flere ressourcer

Direktøren for asylområdet på Langeland Sisi Eibye hilser et udgangsforbud velkommen, men understreger, at så skal der tilføres flere ressourcer

Debatten om asylansøgeres opførsel er atter blusset op, efter at fem drenge i alderen 14 til 17 år mandag blev forflyttet fra asylcentret Børnecenter Tullebølle på Langeland. Forinden havde politiet sigtet to af drengene for voldtægt og tre for seksuel chikane i området omkring Langelandsfestival.

De seneste ugers begivenheder i og omkring Børnecenter Tullebølle fik i dag Liberal Alliance og Socialdemokratiet til at kræve ændringer i udlændingeloven således, at asylcentrene i fremtiden har lov til at give visse asylansøgere udgangsforbud, hvis centeret finder det nødvendigt.

- Hvis der er unge, der har en kritisk adfærd, eller hvor de igen og igen er forsvundet midt om natten, jamen så må det jo betyde at man ikke må gå ud, og at man ikke kan have de samme frihedsrettigheder, som andre unge, udtaler Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen.

quote Det klart hvis vi skal mandsopdække en eller flere asylansøgere 24 timer i døgnet, så skal der også mere personale til

Sisi Eibye, asyldirektør Langeland Kommune

Hun bakkes op af Liberal Alliances integrationsordfører Simon Emil Ammitzbøll

- Vi er åbne for at udgangsforbud er en del af de ting, der skal være i værktøjskassen.

Et forslag som Sisi Eibye, der er asyldirektør i Langeland kommune ikke er afvisende overfor

- Der jo et politisk spørgsmål, om der skal være sanktionsmuligheder, som vi som operatør kan gøre brug af, og det vil jeg forholde mig til, hvis det bliver besluttet politisk.

Hun understreger dog samtidig, at hvis det skal blive en realitet, så kræver det flere ressourcer.

- Det er klart hvis vi skal mandsopdække en eller flere asylansøgere 24 timer i døgnet, så skal der også mere personale til, udtaler hun til TV 2/FYN tirsdag aften.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt