Atletik-eksperimentarium i Odense

Et bakket landskab med varieret underlag og løbebaner helt op til kollegiets hoveddør. Sådan kommer et nyt eksperimentarium for atletik ved SDU blandt andet til at se ud.

Atletikeksperimentariumet bliver det første af sin art i landet og målet er, at seriøse atletikudøvere skal blande sig med mennesker, der ikke er medlem af en klub og bare vil lege og udfordre sig selv på en uforpligtende måde.

- Med atletik- og bevægelseseksperimentariet bliver det muligt for en bred skare af forskellige brugere med vidt forskellige forudsætninger at stifte bekendtskab og få nye erfaringer med de helt basale bevægelsesformer givet ved løb, kast og spring. Ved at skabe inspirerende rammer skal anlægget dels tiltrække nye brugere, og dels animere til helt nye måder at dyrke atletik på, siger Jørgen Povlsen, institutleder, Institut for Idræt og Biomekanik.

Vejen frem for atletikken

Lokale og Anlægsfonden spytter fire millioner kroner i det nye anlæg, der bliver opført i samarbejde med SDU og Odense Kommune.

- Fonden har tidligere udviklet Herning Fodboldeksperimentarium og Tåsinge Tennis Park som eksempler på en bredere og mere fremtidssikret brug af traditionelle træningsanlæg. På samme måde vil den nye type atletikanlæg ved Syddansk Universitet i Odense vise vejen frem for atletikken - og ikke mindst nye brugere vejen ind til atletikken. At et universitets faciliteter samtidig åbnes for brug af beboerne i lokalområdet er også positivt for Fonden, der på forskellig vis arbejder med at udvikle åbne campusområder, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Anlægget vil blive bygget op omkring det nuværende atletikanlæg ved SDU, men fodboldbanen i midten vil blive erstattet af bakker og røde løbebaner vil brede sig helt ud til det kommende kollegie ved siden af. Der vil blive mulighed for styrketræning og belysning vil blive afvekslende, så anlægget inviterer til både sport, leg og ophold.

Den samlede pris bliver små 12 millioner kroner og udover bidraget fra Lokale og Anlægsfonden betaler Odense Kommune 3,7 millioner kroner til projektet.

Oversigt

    Oversigt