Avis: Bendtsen ønskede sig en VW

Ifølge Bendt Bendtsen var det chaufføren, der ville have en Volkswagen som ministerbil, men en avis har dokumenter, der tyder på, at han selv ønskede sig en VW.

Hidtil har tidligere Erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K) nægtet, at det var ham, der foreslog Volkswagen som ny ministerbil. Men nye dokumenter tyder på noget andet, skriver Jyllands-Postens netavis jp.dk.

I 2004 og 2006 skiftede Bendtsen ministerbilen ud, og begge gange blev der indkøbt Volkswagen hos forhandleren SMC, der to gange lånte Bendt Bendtsen en gratis feriebil til sommerferie i Sydeuropa.

Bendtsen har nu sagt, at det burde han ikke have gjort, og skal nu lave en forsinket indberetning til Skat.

Over for Morgenavisen JyllandsPosten slår Bendtsen fast, at de to ting havde intet med hinanden at gøre. I en skriftlig kommentar til avisen skriver han:

- Som jeg hele tiden har sagt, har jeg ganske rigtigt nikket til chaufførens forslag om at skifte til en folkevogn, da chaufføren siger, at der er meget bil for pengene. Men det er chaufføren, som kommer med forslag om, hvilken bil, der skal købes.

Ifølge de dokumenter Morgenavisen JyllandsPosten er i besiddelse af, står der i en skrivelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet den 11. august 2004 til Finansministeriet:

- Som ny tjenestebil har Økonomi- og Erhvervsministeren udtrykt ønske om en Volkswagen Phaeton V8 Lang.

Bendtsen har også på tv sagt, at bilen var foreslået af chaufføren, mens han nikkede ja.

Oversigt

    Oversigt