Avis: Indbrudshetz mod danskere i Vollsmose

I følge dagbladet BT's kilder udsættes danskere i Vollsmose for tiden for en indbrudshetz.

- Der foregår en slags racisme derude, hvor vi oplever, at flere og flere danskere jages ud af området. Det sker i takt med, at vi har oplevet en kraftig stigning i indbrud derude, ja faktisk har der været omkring 150 indbrud alene de sidste fire måneder. Det særlige er dog, at ni ud af ti indbrud nu er rettet mod etniske danskere, forklarer en betjent ved Fyns Politi til BT.

Betjenenten ønsker at stå frem med navn af frygt for at miste sit job. Han mener, at nogen forsøger, at drive de tilbageværende etniske danskere ud af området.

Fyns Politi bekræfter udviklingen.

- Min fornemmelse, når jeg læser døgnrapporter og lignende, er, at der er en overdel af danskere, der udsættes for indbrud i området, så det her vil jeg bestemt ikke afvise, siger Ebbe Krogaard, der er overordnet leder af lokalpolitiet ved Fyns Politi, til BT.

Ebbe Krogaaard fortæller, at der i 2010 blev begået ialt 94 indbrud mod beboelse i Vollsmose. Det tal var i 2011 dobbelt så stort og endte på 188. Han har ikke noget bud på, hvorfor det lige er danskere, der rammes.

Dansk Folkepartis byråds- og folketingsmedlem Alex Ahrendtsen afkræver nu svar på udviklingen.

- Nu vil jeg vide, hvad kommunen og politiet agter at gøre. Det her kan vi ikke leve med, siger Alex Ahrendtsen til TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt