Avis-strid fortsætter trods navneskifte

Journalist Frede Jakobsen har ændret navn på sin net-avis efter trusler fra Fynske Medier. Men trods navneskiftet fastholder Fynske Medier, at journalisten mister sin fratrædelsesgodtgørelse.

Den nye internetavis i Svendborg SvendborgsAvis.dk har skiftet navn. Nu hedder avisen Svendborgs NetAvis og kan findes på www.svendborgsnetavis.dk.

Fynske Medier har beskyldt avisens udgiver, Frede Jakobsen, for at have tyvstjålet et navn, som tilhører mediekoncernen - nemlig Aktieselskabet Svendborg Avis, som udgiver Fyns Amts Avis.

- Beskyldningen er lige så hård, som den er forkert. For det første er der et s til forskel på de to navne. For det andet ejer jeg både domænenavnet svendborgsavis.dk og domænenavnet svendborgavis.dk. Men sidstnævnte domænenavn blev netop ikke brugt som navn på den nye avis - fordi det er identisk med navnet A/S Svendborg Avis, forklarer Frede Jakobsen.

- Men for at undgå at bruge penge, som vi ikke har, og tid, som vi mangler til at lave en god journalistisk avis, har vi bøjet nakken for det krav, som mediekoncernens advokatfirma har stillet: Skift navn inden torsdag klokken 12 eller bliv slæbt i Retten med krav om dom og erstatning og vederlag, forklarer Frede Jakobsen.

- Det, der stadig er tilbage i sagen er, at Frede Jakobsen stjal vores navn og rettede det imod os, mens han endnu var ansat og var på lønningslisten hos os. Det vurderede vi som groft illoyalt, og derfor bortviste vi ham, siger chefredaktør Per Westergaard fra Fynske Medier.

Fynske Medier afviser fortsat, at betale de otte måneders løn, som Frede Jakobsen havde fået som del af sin fratrædelse fra Fyens Stiftstidende.

Fredag skal striden behandles på et såkaldt lokalmøde med sagens parter.

Frede Jakobsen fratrådte 28. februar sin stilling som Fyens Stiftstidendes lokalredaktør i Svendborg.

Han havde indgået en fratrædelsesordning i forbindelse med den redaktionelle sammensmeltning af flere af Fyens Stiftstidendes og Fyns Amts Avis' lokalredaktioner.

Oversigt

    Oversigt