Avislæsning for indvandrere

En gang om ugen mødes kvinder i alle aldre og fra alle kulturer på Vollsmose Bibliotek for at læse avis. Avislæsningen hjælper kvinderne til at blive bedre integreret og tale bedre dansk og ikke mindst at forstå danskerne bedre.

Tirsdag formiddag på Vollsmose Bibliotek i Odense bliver dagens udgave af Metro Xpress nøje læst. Læsegruppen mødes en gang om ugen, og bibliotekar Bente Weisbjerg og sproglærer Jette Blåstedt hjælper kvinderne med at læse og forstå dagens aviser.

- Jeg bliver meget frustreret, når jeg ikke kan forstå hvad der står i avisen, og så må jeg spørge hvad de snakker om, fordi jeg kan godt lide politik. Jeg vil gerne følge med i hvad der sker omkring mig, siger Jáne Zoppi, der deltager i læseprojektet på Vollsmose Bibliotek.

Jáne er fast inventar i læsegruppen. Hun har boet fire år i Danmark, men kommer oprindelig fra Brasillien. Som de andre i gruppen går hun også til danskundervisning, men avislæsningen giver noget andet.

- Vi har ikke tid nok når vi går til undervisning til at snakke om samfundet, og det er vigtigt når man skal integreres, siger Jáne Zoppi.

Avislæsningen kører på syvende år. Bente Weisbjerg har været med alle årene og det var også hende, der fandt på ideen med læsegruppen. For mange kvinder med indvandrerbaggrund er det svært at følge med i nyhedsstrømmen og dermed også i det danske samfund.

- Det gør at man bevæger sig rundt i forskellige verdener og det gør det vanskeligt for disse kvinder at få job, og det prøver vi at lave om på. Og det virker, siger Bente Weisbjerg.

Oversigt

    Oversigt