Axelsen ekspederer tidligere OL-vinder ud

Viktor Axelsen vandt sin kamp i anden runde ved Denmark Open over den tidligere OL-guldvinder Taufik Hidayat.

17-årige Viktor Axelsen satte torsdag en tyk streg under, at han er fremtidens mand for dansk badminton, da han besejrede den tidligere OL- og VM-guldvinder Taufik Hidayat i tre sæt ved Denmark Open.

En lidt passiv Axelsen fik ellers aldrig fat i første sæt, som han tabte 16-21. Men den 17-årige ungdomsverdensmester tog revanche i andet sæt, hvor han vandt de fire første bolde og holdt presset til sætsejr 21-9.

Derfor måtte kampen nøjagtigt som onsdagens møde mellem Hidayat og danske Hans-Kristian Vittinghus ud i et tredje og afgørende sæt.

Her var det en anderledes fokuseret indoneser, man så. Men Viktor Axelsen fortsætte sit flotte spil og førte 11-8 ved opholdet i tredje sæt.

Den rutinerede Taufik forsøgte at skifte tempo, men det lod Axelsen sig ikke forvirre af. Fra stillingen 12-11 tog han de næste syv point, og så var kampen afgjort.

Selv om Hidayat hentede lidt ind på forspringet, endte det med dansk sejr på 21-14.

Dermed er der lagt op til en forrygende danskerduel. Peter Gade vandt senere torsdag sin kamp over tyske Marc Zwiebler, og dermed skal Peter Gade fredag møde Axelsen i kvartfinalen.

I damedouble måtte Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl dog se sig slået i tre sæt.

Det japanske par Matsutomo Misaki og Ayaka Takahashi vandt det afgørende sæt 21-19, og dermed blev det ikke til det ventede danskermøde i kvartfinalen, som Line Damkjær Kruse og Marie Røpke har kvalificeret sig til.

Oversigt

    Oversigt