I det fynske folks tjeneste

Axelsen i finalen: Slår verdens nummer seks

Viktor Axelsen er i finalen i sæsonfinalen i Dubai. Foto: scanpix

Fynske Viktor Axelsen er i finalen i sæsonfinalen i Dubai efter tæt semifinalekamp mod sydkoreaner.

Den fynske badmintonspiller Viktor Axelsen er i finalen i Super Series-finalerne i Dubai. Viktor Axelsen besejrede i semifinalen verdens nummer seks, sydkoreanske Son Wan Ho, med cifrene 21-17, 21-19.

Viktor Axelsen, der ligger nummer fire i verden, fortsætter dermed sin gode stime, der for alvor startede fredag, hvor han besejrede verdensetteren Lee Chong Wai fra Malaysia.

I finalen møder han verdens nummer syv, kinesiske Tian Houwei, der i semifinalen besejrede Jan Ø. Jørgensen med 21-17, 19-21 og 21-13.

Læs også Fynsk triumf: Axelsen slår verdensetter og når i semifinalen

Med semifinalesejren fik Viktor Axelsen dermed revanche for et nederlag mod sydkoreaneren tidligere i turneringen. I puljespillet tabte fynboen i tre sæt, og selv om lørdagens semifinale også var tæt, hev Viktor Axelsen sejren i land i to sæt efter et særdeles tæt andet sæt. 

 - Det blev lidt for spændende til sidst, men jeg er megahamrende glad for min præstation, siger Viktor Axelsen til TV 2.

Fynboen missede tre matchbolde, inden Son Wan Ho skød fjerbolden i nettet på den fjerde og sidste matchbold. Dermed er Viktor Axelsen første dansker i finalen i Dubai. Med Jan Ø. Jørgensens semifinaleexit er mixeddoublen Joachim Fischer og Christinna Pedersen de eneste danskere, der fortsat også har mulighed for at spille sig i finalen. Finalerne spilles søndag. 

-  Det er hjem i isbad og op med benene og så giver jeg alt, hvad jeg har i morgen, forsikrer Viktor Axelsen. 

Sæsonfinalen i Dubai er for årets otte bedste spillere. Turneringens samlede præmiesum er på 1.000.000 amerikanske dollar. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.