Axelsen tager hævn for Jan Ø. Jørgensen i India Open

Viktor Axelsen er i semifinalen i India Open efter sejr over Jan Ø. Jørgensens overmand.

Indiske Prannoy Kumar ødelagde muligheden for en ren dansk kvartfinale i badmintonturneringen Yonex Sunrise India Open, da han i anden runde sendte topseedede Jan Ø. Jørgensen ud.

Men i kvartfinalen tog Viktor Axelsen hævn for sin landsmand i tre hårde sæt mod hjemmebanefavoritten.

Første sæt startede meget ujævnt. Fra 0-3 gik Viktor Axelsen i front med 7-4 for så at tabe fem bolde på stribe. Ved 13-13 trak Prannoy Kumar fra, og nede 13-19 syntes sætte væk for Axelsen.

Han forsøgte et lille comeback, men en indisk netruller afgjorde sættet til 21-16.

Det slog dog ikke den 21-årige dansker ud. Han var flyvende fra begyndelsen af andet sæt, og en hurtig føring på 6-1 blev udbygget resten af vejen. 21-9 tog Axelsen til sidst sættet.

Også i tredje sæt holdt Axelsen et godt og stabilt niveau, og han kunne bytte side med en solid 11-6-føring. Herefter kom der lidt grus i maskineriet og føringen skrumpede til 12-10, inden danskeren tog et afgørende ryk til 18-13 og senere 20-16.

På sin tredje matchbold lykkedes det Axelsen med et smash at lukke sættet til 21-18, og dermed var den danske hævn sikret.

Sjetteseedede Viktor Axelsen skal i semifinalen op imod indonesiske Tommy Sugiarto, der overraskende sendte tredjeseedede Lin Dan ud i sin kvartfinale.

Semifinalen spilles lørdag.

Oversigt

    Oversigt