I det fynske folks tjeneste

Axelsen viser storspil og er klar til VM-kvartfinale

Foto: Robert Perry/ Scanpix

Viktor Axelsen fik kamp til stregen af verdens nummer seks, men bookede alligevel billet til VM-kvartfinalen.

Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen spillede sig torsdag frem til VM-kvartfinalen i Glasgow med en sejr i to sæt over Ng Ka Long Angus fra Hongkong i ottendedelsfinalen.
Sejrscifrene lød på 21-17, 21-13.

Sejren kom i hus efter en meget velspillet kamp fra Axelsen, der dog også fik kamp til stregen fra sin modstander fra Hongkong. 

Viktor Axelsen startede godt offensivt og viste i begyndelsen af første sæt noget af sit bedste spil ved VM indtil videre. Den danske badmintonstjerne, der er nummer tre i verden, virkede i fuld kontrol, da han bragte sig foran med 15-8 i første sæt.

Læs også Axelsen opdagede ikke, han blev snydt: - Det må ikke kunne ske

Herefter kom modstanderen pludselig bedre med i opgøret og reducerede undervejs i første sæt til 15-17. Axelsen holdt dog hovedet koldt og kørte sejren i første sæt forholdsvist sikkert hjem. 

I andet sæt var det Ng Ka Long Angus, der er nummer seks på verdensranglisten, der begyndte bedst. 4-1 lød hans føring, inden Axelsen svarede igen.

Danskeren udlignede til 4-4 med en forrygende returnering, og stille og roligt fik Axelsen overtaget i duellen. 12-7 bragte han sig foran godt halvvejs i sættet.

På trods af et par små udsving fra Axelsen lykkedes det for danskeren at bevare føringen, og han sikrede sig sejren på sin første matchbold i andet sæt.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.