I det fynske folks tjeneste

B1909 får penge af Østifterne til deres indsats for børn

B1909 får penge af Østifterne til deres indsats for børn.

B1909 har igennem mange år med en frivillig ulønnet indsats hjulpet børn i Vollsmose til bedre læring.

Projekt Helhed i B1909 har fokus på at motivere børn - især drengene - til seriøst skolearbejde.

Med en cocktail af frivillige, matematik, fodbold og elektroniske hjælpemidler er det lykkedes at højne elevernes faglige kompetencer.

- Vi tager udgangspunkt i, at børn skal have kærlige rammer, struktur og regler - der skal være noget at kæmpe for og være stolt af, siger formanden for B1909 Jan Bramsen.

Indsatsen virker og er blevet så stor en succes, at det forventelige antal på 40 børn er vokset til næsten 100 deltagende børn.

Kæmpe succes

B1909 står med en succes, der er vokset så meget, at det presser klubbens ydeevne.

- Vi blev af Østifternes delegeret medlem Jane Jegind (V) opfordret til at søge Østifterne om hjælp, så vi også kan favne den succes vi oplever, udtaler næstformand Christian Frederiksen.

Østifterne kunne straks se potentialet i projektet. Østifternes direktør Lars Suhr:

- Der er tale om et tiltag, der både tager fat om faglighed, sociale kompetencer og sundhed - den forebyggende effekt er ikke til at tage fejl af. I Østifterne er udgangspunktet, at vi "støtter med omtanke" - her er et frivilligt tiltag, som er fast forankret og vedvarende i et område, der ellers ikke er præget af mange frivillige foreninger. Vi er sikre på, at pengene kommer til at komme mange børn til gavn i årene fremover.

Østifterne har valgt at støtte B1909 med 100.000 kroner til ombygning og indretning af deres værested til et lærested, som bl.a. skal indeholde et køkken, så der også kan komme fokus på sund kost.

Jane Jegind glæder sig over, at Østifterne netop har valgt at støtte B1909.

- Jeg har fulgt klubbens arbejde igennem mange år og ved, at de gør en indsats der virker og som gør en forskel for udsatte børn i Vollsmose. Med de her penge har de mulighed for at gøre endnu mere, og det vil jeg glæde mig til at følge også i årene fremover.

Pengene overrækkes onsdag klokken 14 i B1909s klubhus af Jane Jegind.

Ved du noget? Så send os et tip