Badebroer til million skal styrke turismen i Nyborg

Nyborgs strande har mange besøgende om sommeren. Nu håber byrådet at kunne tiltrække endnu flere med etableringen af to nye badebroer.

Badebroer er praktiske, hvis man vil undgå hårde sten mod føddernes følsomme hud. I Nyborg har de flere af slagsen, men nu får de to nye, som også skal bruges til andre ting. 

Byrådet i Nyborg besluttede tirsdag at investere i to nye badebroer, som skal styrke turismen og forbedre mulighederne for friluftsliv for indbyggerne. 

Den ene badebro, der skal ligge ved Hesselhuset, kommer til at få et afsæt til havkajakker, og den anden badebro, der skal ligge ved Fyns Strand, vil blive familievenlig, da den vil lukke sig om et kunstigt opbygget lavtvandsområde egnet til børn. 

Badebroen ved Fyns Strand skal danne rammen for et bassin for børn. 
Badebroen ved Fyns Strand skal danne rammen for et bassin for børn. 

- Vores børn og unge mennesker har en tendens til at sidde med en telefon eller tablet, og alt hvad vi kan gøre af aktiviteter i naturen, det synes vi er positivt. Der er ikke noget bedre end at komme ud til en strand sammen med familie og venner, så det laver vi nogle rammer for nu, siger Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvers- og udviklingsrådet i Nyborg

Prisen for de to badebroer er anslået til 1.200.000 kroner. En pris som Peter Wagner Mollerup ser som nødvendig, hvis man skal tiltrække folk til strandene. 

- Vores vækststrategi er en investering i fremtiden, og vi er nødt til at investere for at have et højt serviceniveau fremadrettet. Vi skal tiltrække både turister og give nogle gode oplevelser til vores borgere. 

Badebroen ved Hesselhuset får et afsæt til havkajakker. 
Badebroen ved Hesselhuset får et afsæt til havkajakker. 

Nyborg Kommune håber, at badebroerne vil stå færdige i juli 2017. 

Oversigt

    Oversigt