I det fynske folks tjeneste

Badeulykke bliver startskud til ny kampagne

En otte-årig dreng blev mandag fundet livløs i bassinet i Allerup Gamle Have.

Det er forældrenes ansvar, når børn bader. Sådan lyder det fra Rådet for Større Badesikkerhed efter ulykken mandag, hvor en otteårig dreng blev fundet livløs på bunden af bassinet i Allerup Gamle Have i Odense.

- Forældre tror, at en livredder kan holde styr på 100 børn på én gang. Det kan han ikke, og det skal han ikke. Derfor skal vi have svømmehaller og friluftsbade til at intensivere oplysningen til forældrene om, at det er deres ansvar at sørge for, at der ikke sker deres børn noget, siger Michael Aller fra formand for Rådet for Større Badesikkerhed til Fyens Stiftstidende.

Mere oplysning til forældre

Rådet for Større Badesikkerhed vil efter uheldet i Odense nu iværksætte en kampagne, der skal gøre forældre opmærksom på, at børns badning er forældrenes ansvar.

- Forældre tror, at en livredder kan holde styr på 100 børn på én gang. Det kan han ikke, og det skal han ikke. Derfor skal vi have svømmehaller og friluftsbade til at intensivere oplysningen til forældrene om, at det er deres ansvar at sørge for, at der ikke sker deres børn noget, siger Michael Aller til avisen.

Rådet for Større Badesikkerhed

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.