Badning frarådes: Badevand kan være forurenet

Svendborg Kommunen fraråder, at man bader på Smørmose Strand på Thurø. Et uheld på en pumpestation har fået kommunen til at tage strandens blå flag ned.

Det blå flag ved Smørmose Strand på Thurø er midlertidigt blevet taget ned, da vandet kan være forurenet, og Svendborg Kommune fraråder nu, at man bader der.

Et uheld på en af Vand og Affalds pumpestationer ved stranden får kommunen til at mistænke, at forurenet vand kan være løbet ud i badevandet. Det skriver Svendborg Kommune på deres hjemmeside. 

- Det er selvfølgelig dybt beklageligt – især efter at vi tidligere i denne uge har haft problemer ved Christiansminde Strand. Vi har bestilt haste-prøver i morgen mandag fra det det firma, der analysere vores badevand. Men indtil vi har resultatet af de prøver fraråder vi at bade ved Smørmosen, siger afdelingsleder Birgitte Kring Frederiksen, Byg, Natur og Miljø i en pressemeddelelse.

Det forventes, at prøven er klar tirsdag den 30. juli. 

Onsdag måtte kommunen fjerne det blå flag ved Christiansminde Strand, da en prøve viste, vandet havde for stort indhold af E-colibakterier. 

Lørdag blev flaget sat op på Christiansminde Strand igen. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Vand og Affald. 

Oversigt

    Oversigt