Badmintonsporten bløder - og støver

Der var engang, hvor de største sportsnavne herhjemme var Morten Frost og Lene Køppen - og hvor badminton var en sport for alle uanset form og alder. Men nu kæmper sporten med et støvet image og styrtdyrkende medlemstal.

Lørdag i OBK - her er der gang i Miniton - et forsøg på at tiltrække nye spillere til en blødende sport.
Lørdag i OBK - her er der gang i Miniton - et forsøg på at tiltrække nye spillere til en blødende sport.

Fra 2001 til 2013 er medlemstallet i Badminton Danmark faldet med 40 procent. Og det er en bekymrende udvikling for en eliteklub som Odense Badminton Klub, der har brug for at tiltrække spillere fra andre fynske klubber til den videre talentudvikling.

Odense Badminton Klub har ikke problemer med faldende medlemstal, men den generelle udvikling for fjerboldsporten de senere år giver panderynker.

- Det er helt sikkert meget bekymrende - og her tænker jeg på vores talentudvikling. Vi er meget afhængige af det gode arbejde, der bliver lavet i omegnsklubberne - specielt på Fyn og i Syddanmark, for vi er jo en del af fødekæden til ligaspillerne og til landsholdsspillerne i sidste ende, fortæller Henrik Kryger, der er formand for Odense Badminton Klub.

En rapport fra Badminton Danmark viser, at det især er de små klubber, der har tabt medlemmer. Ud af 428 klubber har 235 klubber oplevet et stort fald i perioden 2001 - 2012, mens 119 klubber har oplevet et moderat tab, og kun 74 klubber har fået flere medlemmer.

Og selvom Odense Badminton Klub har elitespilleren Mathias Boe på holdkortet, og også har hjulpet Victor Axelsen på vej, kæmper sporten om de unges gunst mod de sociale medier og nyere sportsgrene, mener Henrik Kryger.

- Det skal nok være mere ekstremt i dag, når de unge skal dyrke sport. De skal helst løbe en maraton eller en ironman. Det er måske et lidt støvet image, vi har. Det må vi få gjort noget ved.

Oversigt

    Oversigt