Baggårdteatret nomineret til en Reumert

I kategorien Årets Særpris er Baggårdteatrets forestilling Bertolt Brechts Svendborgdigte blevet nomineret til en Reumert, Danmarks mest prestigefyldte teaterpris.

Baggårdteatret er tirsdag blevet nomineret til den mest prestigefyldte pris for scenekunst herhjemme.

Svendborgteatret er for forestillingen Bertolt Brechts Svendborgdigte nomineret i kategorien Årets Særpris.

- Bertolt Brechts Svendborgdigte er en forestilling, hvor kombinationen af brændende aktuel verdenslyrik, lokalhistorie og betagende ny musik af Søren Huss har vakt genklang både lokalt, nationalt og internationalt. Vi er voldsomt stolte over at blive nomineret til en Reumert, og vi glæder os til at repræsentere Fyn og fejre teatret og scenekunsten til prisuddelingen den 10. juni sammen med kollegaer fra hele landet, siger teaterchef på Baggårdteatret, Jakob Bjerregaard Engmann.

Saybia-forsanger bag musikken

Forestillingen havde Saybia-forsanger Søren Huss i hovedrollen. Samtidig havde han også skrevet musikken til stykket. Huss kendte til Bertolt Brecht i forvejen, men først i forbindelse med stykket fik han den tyske forfatter helt ind under huden.

- Jeg kan huske, da jeg satte mig ned og hørte den første sang, jeg havde skrevet. Det var i Brechts Hus i Svendborg, hvor jeg satte mig ind på hans kontor og kiggede ud over det sydfynske øhav. Der blev jeg sgu rørt over smerten, sagde Søren Huss i efteråret til TV 2/FYN. 

Den tyske forfatter Bertolt Brecht flygtede fra Nazityskland og boede i eksil i Svendborg - under ”det danske stråtag”, huset ved Skovsbostrand - fra 1933 til 1939. Da skrev han digtsamlingen Svendborgdigte, der altså blev omsat til teater. 

Bertolt Brecht er kendt som en af teatrets store dramatikere, men ikke alle ved, at han regnes for en af verdenslitteraturens største lyrikere i det 20. århundrede.

Om Reumertprisen

 

Oversigt

    Oversigt