Bagland i oprør mod Svendsen

Den fungerende regionsformand, fynske Poul-Erik Svendsen (S) fra Aarup, kan ikke regne med at være Socialdemokraternes spidskandidat til næste valg i Region Syddanmark.

Netop nu, mens han som vikar for Carl Holst (V) sidder på magten som regionsrådsformand, kommer det nemlig frem, at partifæller har indledt et oprør mod ham, skriver JydskeVestkysten.

Da han ved nytår satte sig i stolen, slog han netop fast, at han går efter ved næste valg permanent at afløse Holst. Det kommer han nu til at slås også med egne partifæller om.

Svendsen er overrasket

Oprørerne vil erstatte ham med Bente Gertz Hansen (S), Fredericia, som også er medlem af regionsrådet, hvor hun er formand for to psykiatriudvalg.

At hun har sagt ja til at stille op som modkandidat, bekræfter formændene for de to kredse, der vil have Svendsen af vejen: Christian Bro, Fredericia-kredsen, og Per Tvede, Aabenraa-kredsen. Begge mener, at han har været for dårlig til at lytte til baglandet.

De peger på hans håndtering af det lange slagsmål om akutsygehusene og resultatet som den direkte årsag til det overraskende oprør.

Overrasket var også lige nøjagtigt, hvad Poul-Erik Svendsen blev, da JydskeVestkysten i går fortalte ham om en modkandidat:
- Jeg har ikke talt med nogen om situationen med spidskandidat til næste valg.

Oversigt

    Oversigt