Baglandet begræder socialdemokratisk fald

[b]Odense/Svendborg:[/b] Farvel til 68 års socialdemokratisk styre i Odense og 51 år i Svendborg. Fagbevægelsen og det socialdemokratiske bagland er hårdt ramt dagen derpå.

- Det er trist, at styret i Odense nu skifter, hvor Socialdemokraterne ellers har haft sådan en stærk periode, hvor Anker Boye sidst fik så godt et personligt valg, siger Robert Dalskov, der har været socialdemokratisk rådmand for år tilbage.

Også i fagbevægelsen i Odense er de kede af, at Anker Boyes tid som borgmester er slut.

- Jan Boye er da en sympatisk mand, men jeg tror, at mange der har stemt på ham - også af vores vælgere - ikke har tænkt på hans politik. Og så når man ser, at han udnævner det sorteste af det sorteste på højrefløjen (Danks Folkepartis Alex Ahrendtsen) til viceborgmester - så gruer jeg lidt for det, siger Keld Westring, formand for Dansk Metal i Odense.

Henningsen græder

I Svendborg er den afgående borgmester, Jørgen Henningsen (S) ked af, at hans afgang også betyder farvel til en epoke i Svendborg.

- Der løber en lille tåre. Det er trist, at det skulle gå så markant. Vi havde egentlig forventet, at vi kunne fortsætte, siger Jørgen Henningsen til TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt