Ballade i det fynske Venstre

Der er udbrudt strid og ballade i det fynske Venstre. Modstandere og tilhængere af strukturreformen slås om, hvem der skal have lov til at repræsentere partiet i det nye regionsråd. 

-

Magtkamp om strukturreformen splitter Venstre på Fyn, der strides om, hvor begejstret man skal være for reformen. Amtsformand og næstformand går.

En magtkamp om strukturreformen truer med at splitte Venstre på Fyn. Den mangeårige amtspolitiker Carsten Abild og de andre Venstrefolk i Fyns Amtsråd bør ikke sidde i det kommende regionsråd for Fyn og Sydjylland (Region Syddanmark), mener \"reformfløjen\" i Det fynske Venstre.

Strid om reformen er hovedårsag til, at amtsformand Torben K. Jørgensen og næstformand Aase Lundsgaard forlader deres poster på delegeretmødet i april.

De tilhører begge \"bevaringsfløjen\". Regionstilhængerne i Venstre er utilfredse med, at amtsrådsgruppen er lunken eller direkte modstandere af strukturreformen, der afliver amterne til fordel for fem storregioner.

Anført af Brobys borgmester, folketingsmedlem Erling Bonnesen, vil \"reformfløjen\" finde mere reform-begejstrede kandidater.

- Jeg tegner fremtiden i Venstre. Carsten Abild tegner det gamle Venstre, lyder det fra Erling Bonnesen, der også er borgmester i Broby.

En af de markante fynske amtsrådspolitikere gennem årtier, Carsten Abild, kalder det uacceptabelt, at \"reform-fløjen\" forsøger at trænge modstandere og skeptikere af strukturreformen ud.

- Jeg mener, at der skal være plads til alle i Venstre. Bonnesens stil fører til venstres demokratiske død, siger Carsten Abild.

Oversigt

    Oversigt