Ballade i Team Langeland

-

-

Der var på alle måder lagt op til en usædvanlig og opsigtsvækkende begivenhed, da Langelands turist- og erhvervsorganisation sidst i august inviterede til \" Grand Prix Langeland\".


Fra 30. august til 2. september indbød Team Langeland til konkurrencer i blandt andet Mathcrace og Beach Volley, og med udsigt til store præmier, havde turistorganisationen fået lokket flere af landets førende idrætsudøvere til Langeland.


Publikum svigtede
Deudover havde Team Langeland lagt op til bred underholdning i Rudkøbing - blandt andet med et tivoli,  by festival, rockmusik og meget mere.


Bag arrangementet stod Team Langelands Turist- og erhvervschef Jan Nielsen. Han havde kalkuleret med 25.000 besøgende til \"Grand Prix Langeland\".


Men der kom kun nogle få hundrede, og dermed blev det stortopslåede arrangement forvandlet fra en succes til en publikumsmæssig og økonomisk fiasko.


Dundrende underskud
Allerede under sportsfestivalen begyndte de økonomiske problemer. Flere firmaer trak deres underskudsgarantier tilbage, og dermed måtte Team Langeland udstede dækningsløse checks til de mange vindere af konkurrencerne.


Derudover udeblev indtægterne fra festivalen, og i stedet for at profilere Langeland, betød sportsfestivalen, at øens turistorganisation stod tilbage med et underskud i nærheden af to millioner kroner.


Konsekvenser
Konsekvenser af det mislykkede projekt er der endnu ikke nogen der har overblik over. Men foreløbig er direktør Jan Nielsen fratrådt, der er udtrykt mistillid til bestyrelsen, generalforsamlingen blev suspenderet, og både den fratrådte direktør og bestyrelsen er blevet anmeldt til politiet.


Næste kapitel i historien om Team Langeland finder sted 17. oktober, når turistorganisationen genoptager sin suspenderede generalforsamling.

Oversigt

    Oversigt