I det fynske folks tjeneste

Ballade og bilbrand i Vollsmose

Fem somaliere blev anholdt for indbrud, og det bragte sindende i kog i Bøgeparken.

01:49

01:27

Politi og brandvæsen måtte rykke ind i Bøgeparken til bilbrand og ballade. Denne Opel Corsa bliver aldrig til en bil igen.

1 af 3

Kort efter midnat fik en husejer fra Bådvej i Odense en ubehagelig overraskelse. Manden var på besøg i Jylland, men havde videoovervågning i huset, som manden kunne se på sin mobiltelefon.

Politiet rykkede staks ud, og anholdt fem personer på 17 og 18 år på Vollsmose Allé. Der opstod tumult under anholdelserne, og en mand kastede en flaske efter politiet.

Bilbrand i Bøgeparken
Godt en time senere kl. 01.10 blev politiet igen sendt til Vollsmose. En bil stod i flammer, og da politiet nåede frem var omkring 40 unge stimlet sammen i Bøgeparken.

Alle gadelamper i området var også blevet smadret, så området var helt mørklagt.

- Der er helt sikkert en sammenhæng med indbruddet. Når man anholder fem i Vollsmose, så bliver der tit noget ballade. Vi skulle lokkes i et baghold, og det havde vi på fornemmelsen, så vi mødte talstærkt op, og bad brandvæsnet om at blive væk, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Hans Frederiksen.

Senere udviklede bilbranden sig dog så voldsomt, og så tæt på et garageanlæg, at politiet ikke turde tage nogen chancer.

- Brandvæsnet rykkede ud, og mens de slukkede ilden, så stod vi og så de unge mennesker lidt i øjnene. Men der skete ikke mere, vi havde samlet stort set alt, hvad der kunne kravle og gå, for vil ikke være i undertal, understreger Hans Frederiksen.

Ingen anholdte i Bøgeparken
Til trods for den sitrende stemning foretog politiet ingen anholdelser i forbindelse med branden.

- Vi skal jo kunne sigte folk for noget, men ingen har set noget, og ingen vil fortælle noget. Vi spørger bare ud i luften, så nu må efterforskningen vise, hvad der er sket, forklarer vagtchefen.

De fem anholdte fra indbruddet blev alle løsladt lørdag formiddag.