Ballade om Zohore-skifte

Flere medier sender OBs angriber Kenneth Zohore mod Cardiff - problemet er bare, at waliserne slet ikke må købe spillere.

OB-angriberen Kenneth Zohore var fraværende i fredagens træningskamp mod HB Køge, fordi han havde fået fri til at undersøge mulighederne for et klubskifte.

Klubben han forhandler skulle være walisiske Cardiff, der lige nu ligger nummer ni i den næstbedste engelske række, The Championship. Prisen skulle angiveligt ligge på omkring 10 millioner kroner, hvilket formentlig passer OB rigtig fint.

Problemet er bare, at Cardiff slet ikke burde kunne hente spillere. Det skriver Ekstra Bladet.

Transferrestriktionerne mod Cardiff kom efter klubben, med den karismatiske thailandske ejer Vincent Tan i spidsen, forsøgte at redde livet i Premier League for to sæsoner siden ved at bruge urealistisk mange penge på spillerindkøb. en mission der i øvrigt mislykkedes.

Derfor må Cardiff ikke betale transfers til andre klubber, men kun hente spillere, der er er gratis. Ligeledes må de heller ikke betale mere end seks millioner kr. årligt i løn til en enkelt spiller.

Det sidste overstiger OBs Kenneth Zohore formentlig ikke, men OB har næppe tænkt sig at forære vicetopscoreren væk.

Ekstra interessant bliver det, når det kommer med i historien, at Vincent Tan også ejer en klub i Belgien og en i Bosnien. 

Spekulationerne i den engelske presse går derfor på, at Tan ønsker at lade en af de to klubber købe Zohore og så leje ham ud til Cardiff.

Men om det engelske fodboldforbund på den måde lader Cardiff og Tan omgås reglerne, er nok tvivlsomt. Derfor kan Zohores store engelske skifte ende som en slem fuser.

Transfervinduet lukker mandag aften.

Oversigt

    Oversigt