I det fynske folks tjeneste

Ballet: Aftalen var for ringe

Peter Schaufuss Balletten kunne ikke få vished for en plads i Odenses kommende musik-teaterhus. Derfor røg aftalen på gulvet.

Det var uenigheder om et hjemsted til Peter Schaufuss Balletten i Odense og kommunens økonomiske tilskud, der i sidste ende fik balletten til at takke nej til Odense.

Det var uenigheder om et hjemsted til Peter Schaufuss Balletten i Odense og kommunens økonomiske tilskud, der i sidste ende fik balletten til at takke nej til den fynske hovedstad.

Ifølge Peter Schaufuss Ballettens administrator, Line Hauger, ændrede forudsætningerne for flytningen sig så meget under forhandlingerne med Odense Kommune, at balletten til sidst valgte at blive i Holstebro i stedet.

- Vi ville gerne forankre balletten i Odenses kommende musik-teaterhus, men som det ser ud nu, kan kommunen ikke garantere os, at vi kommer til at bo der. Vi frygtede, at der om fire år, når huset står klar, ikke ville være plads til os i huset alligevel, fortæller Line Hauger.

I oplægget til forhandlingerne med balletten havde Odense Kommune stillet et driftstilskud på tre millioner kroner i udsigt til Peter Schaufuss Balletten.

- Men i løbet af forhandlingerne blev driftstilskuddet på tre millioner kroner til et aktivitetstilskud, og det gør en væsentlig forskel for os, siger Line Hauger.