Bandekonflikt: Højest antal sårede siden 2010

36 personer blev i 2016 såret under rocker- og bandekonflikten. Også på Fyn har bandekonflikterne mellem Hells Angels og Black Army ramt flere.

Rocker og bandekonflikten ramte 36 personer i 2016. Dermed er antallet af sårede det højeste siden 2010, hvor tallet lå på 47.

Det viser nye tal fra Rigspolitiet, skriver DR. 

Især i efteråret 2016 var der adskillige skudepisoder på offentlige steder i Danmark. Ved et storcenter i Lyngby blev en uskyldig kvinde ramt under et formodet bandeskyderi.

Bandekonflikten ekskalerede samtidig i Odense, hvor Fyns Politi for en tid lukkede Hells Angels og Black Armys klubhuse, ligesom de oprettede visitationszoner i byen. 

Netop nu sidder 43 personer med relation til banderne varetægtsfængslet, netop på grund af konflikten mellem de to grupperinger. 

Det høje antal sårede bekræfter politikere på Christiansborg i, at en ny rocker- og bandepakke er nødvendig.

- Det her understreger jo, at der er behov for en rocker- og bandepakke. De kriminelle er blevet hårde ved hinanden, men de rammer jo også helt uskyldige. Derfor skal vi have sat en stopper for de her konflikter, som jo også foregår på gågader og pladser rundt omkring i Danmark, siger fynskvalgte Trine Bramsen, der er retsordfører for Socialdemokratiet, til DR. 

Trekløverregeringen præsenterer lørdag netop en ny rocker- og bandepakke, som blandt andet indeholder strafskærpelser for besiddelse af skydevåben og brug af skydevåben på offentligt sted.

Og det vil hjælpe på situationen, mener Preben Bang, retsordfører for Venstre.

- Det er trist og dybt bekymrende med 36 sårede. Det aktualiserer jo netop den rocker- og bandepakke, vi kommer med nu.

- Jeg er meget glad for, at vi tager det seriøst og kommer med den her pakke nu. Vi skal ikke komme til at ligne noget Chicago herhjemme, uanset hvem der skyder på hvem, siger Preben Bang Henriksen til DR.

 

Oversigt

    Oversigt