Bandekrig: Risiko for, at den rykker ud til dig og mig

Bandekrig i Odense har medført visitationzoner og lukning af klubhuse. Nu er der frygt for, at krigen rykker ud blandt almindelige borgere.

Fredag bekræftede Fyns Politi, at der er en rockerkrig kørende i og omkring Odense. En krig der startede med skyderi mod en tysk rocker den 27. august, der var på vej til en stor HA-jubilæumsfest med rockere fra hele verden.

Siden har Fyns Politi indført visitationszoner og lukket både Hells Angels og Black Armys klubhus. Det skaber en frygt for, at krigen nu rykker ud i samfundet, mener Bjarke Vestesen fra Fyens Stifttidende.

- Det er svært at gøre noget nu. Det ved Fyns Politi også godt. Derfor forsøger de med de midler, de har. Det er visitationszone og forbud mod at færdes i klubhusene. Det er sådan, man lige nu forsøger at lægge låg på konflikten. Men det betyder ikke, at der ikke er en konflikt kørende. Der er rapporter om skyderier flere steder i byen. Selvom det er svært at bevise, at der er blevet skudt, så er der risiko for, at konflikten kan rykke ud blandt os almindelige mennesker, fortæller krimiredaktør fra Fyens Stifttidende, Bjarke Vestesen.

I første omgang har Fyns Politi gjort særlige tiltag for at sikre borgere, der bor tæt ved klubhusene.

- Vi vil sikre, at borgerne kan færdes trygt her på øen og ikke være udsat for at blive ramt af et strejfskud, når man for eksempel skyder mod klubhusene. Derfor har vi valgt at lukke dem ned, så dem der bor ved klubhusene, ikke er i fare, når de skyder frem og tilbage mod hinanden, siger politiinspektør Benny Linde Larsen fra Fyns Politi. 

 

 

Krimiredaktør fra Fyens Stifttidende, Bjarke Vestesen, fortæller, at der i øjeblikket er en bekymrende stor tilstrømning af nye medlemmer til Black Army og vurderer, at der i øjeblikket ikke er udsigt til, at konflikten stopper.

- I øjeblikket er der ikke så meget at gøre. Det er næsten umuligt at overtale de her unge mennesker til at træde ud af grupperingerne, så længe der er den her eskalerende konflikt. Men det tidspunkt, hvor der falder ro på igen, så vil det være nemmere at gribe fat i dem og få dem ud af bandemiljøet, siger Bjarke Vestesen.

Indtil videre holder Fyns Politi fast i den nuværende taktik over for bandekrigen.

- I øjeblikket kigger vi på, hvordan situationen i konflikten er. Hvor stærk er den, hvor intens er den. Så bygger vi videre på det og finder ud af, om det er noget, der skal danne grundlag for, at vi stadig holder klubhusene lukket eller ej. Det tager vi stilling til efter weekenden, siger politiinspektør Benny Linde Larsen fra Fyns Politi. 

 

Oversigt

    Oversigt