Bandekrigene presser fængsler

Bandeopgørene på Fyn og i resten af landet presser de danske fængsler. Det gennemsnitlige antal bandemedlemmer, der sidder fængslet, er steget drastisk.

Konflikten mellem Hells Angels og indvandrerbander stiller nye krav til et dansk fængselsvæsen, som har store problemer med at bremse bandernes rekruttering i fængslerne og savner tilbud til resocialisering.

Det siger formanden for Kriminalforsorgsforeningen, John Hatting, til Berlingske Tidende mandag.

- Banderne vedligeholdes ikke kun i fængslerne, de opstår og vokser, og det stiller fornyede krav til Kriminalforsorgen, siger formanden, hvis medlemmer arbejder som lærere, pædagoger og socialrådgivere i fængslerne.

Det gennemsnitlige antal af bandemedlemmer under Kriminalforsorgens institutioner har ligget på ca. 80 de seneste år, men i øjeblikket sidder ca. 130 inde, og bandemedlemmerne er efter John Hattings erfaring nogen af de vanskeligste at bringe tilbage til et normalt liv efter endt afsoning:

- Men disse mennesker skal altså ud igen, og hvis man skal undgå tilbagefald skal de have personlige succeser, nye værktøjer og massiv undervisning, siger han til Berlingske Tidende.

Ifølge John Hatting får alt for få tilbudt ny viden og uddannelse i fængslet:

- Kriminalforsorgen har ca. 65 lærere ansat og ca. ti studievejledere til ca. 10.000 indsatte. Det forslår slet ikke, siger han.

Oversigt

    Oversigt