I det fynske folks tjeneste

Bandemedlem skal fire år i fængsel

Et bandemedlem skal fire år i fængsel for at have deltaget i et skyderi mod en tilfældig bil i Odense. Retten fandt det bevist, at det var led i bandekrig.

Skyderiet på Ejbygade blev rekonstrueret som led i sagen mod den nu dømte

Et 22-årigt bandemedlem Mohammad Noor Samsam, som sidste år deltog i et skyderi mod en tilfældig bil med to dykkere i Odense, skal fire år i fængsel.

Det har retten i Odense besluttet.

Han blev dømt for forsøg på farlig vold, men samtidig skærpede retten straffen, fordi den fandt det bevist, at skyderiet var et led i den verserende bandekrig.

- Det er første gang på Fyn, at bandeparagraffen finder anvendelse. Jeg kender kun til en håndfuld sager over hele landet, siger anklager Jacob Thaarup.

En sommerdag i juni sidste år kørte to dykkere hjem fra en dykkertur i Kerteminde. Pludselig klemmes deres bil op i en sandwich af to biler. Kugler regner ned over bilen. De to dykkere blev tilfældige ofre for bandekrigen, fordi de havde tatoveringer og brede skuldre og kunne minde om rockertyper.

- De forvekslede de to passagerer med rockere. Det er åbenbart, at tiltalte har en stor modstand mod støttegruppen AK 81, sagde dommeren.

Ifølge bandepakken kan dømte få op til det dobbelte i straf, hvis volden er et led i et bandeopgør. Anklager Jacob Thaarup gik med henvisning til den paragraf efter syv års fængsel, men nævningene fastsatte straffen til fire år.

Mohammad Noor Samsam blev dømt for forsøg på farlig vold, mens hans kammerat og medanklagede kun blev dømt for besiddelse af et våben og ammunition. Begge blev frikendt for forsøg på manddrab.

- Et flertal finder, at der er forsæt til at ramme bilen, og at det er tilfældigt, at ingen bliver ramt, sagde dommeren om baggrunden for at dømme Mohammad Noor Samsam skyldig i forsøg på farlig vold

Det lykkedes altså kun at få én enkelt person dømt for skyderiet i Odense. Anklagemyndigheden vil nu vurdere, om der er grund til at anke skyldsspørgsmålet.

Mohammad Noor Samsams forsvarer kærede strafudmålingen.