Bandepoliti på vej i Odense

En særlig politienhed skal bekæmpe bandekriminalitet i Odense og andre store byer i Danmark. Et flertal i Folketinget er parat til at afsætte millioner af kroner til det nye bandepoliti.

Nu skal der gøres en effektiv indsats for at forhindre skyderi og knivstikkeri mellem bander i København, Århus, Aalborg og Odense. Et stort flertal i Folketinget bakker op om et forslag fra Dansk Folkeparti.

- Banderne skal rives op med roden, og derfor er det vigtigt, at politiet hele tiden er over dem, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti til Politiken.

Peter Skaarup, der også er formand for Folketingets Retsudvalg, foreslår at der bliver afsat penge i finansloven til de nye politienheder.

- Hidtil har politiet haft svært ved at komme efter banderne på grund af knappe ressourcer. Derfor har politiet brug for et rygstød, og der bør oprettes særlige bandeenheder i alle de politikredse, hvor der er behov for det, siger Peter Skaarup

 På Christiansborg er regeringspartierne, De Radikale, Socialdemokraterne og SF med på at skærpe indsatsen mod bandekriminaliteten med særlige enheder i politiet.

- Vi er oppe imod en kriminalitetsform, som kræver et vedholdende fokus. Så det er vi meget indstillet på at diskutere, lyder det fra Venstres retspolitiske ordfører Kim Andersen over for Politiken.

Oversigt

    Oversigt