Bander optrapper konflikt i Odense

Forholdet mellem de rivaliserende bander i Odense er blevet mere anspændt det seneste stykke tid. Det er forklaringen på skyderierne sent tirsdag aften.

Rivaliseringen imellem rocker- og indvandrerbanderne er meget anspændt for tiden. Det fortæller vicepolitikommisær ved Fyns Politi, Henning Petersen

- De føler hinanden meget på tænderne, siger han.

Fyns Politi har skærpet patruljeringen og holder konflikterne skarpt under opsyn, fortæller han.

- Vi vil forhindre, at det kan udvikle sig yderligere. Vi ser på det med meget stor alvor.

Skyderierne i Odense, der fandt sted sent tirsdag aften ved 23.30-tiden, skyldes to rivaliserende grupperinger. Der blev affyret skud ved 7-Eleven ved Rosengårdcentret og på Billedskærervej.

- Vi har en rockerklub i Odense, der hedder H.A., og den har nogle sympatisører og supportgrupper, og så har vi vores indvandrergrupperinger. Det er dem, der er kimen til den her spændte situation, siger Henning Petersen.

Syv personer blev anholdt og er sigtet for drabsforsøg. De har alle tilknytning til H.A og er alle yngre personer.

- Teorien er, at to indvandrere er blevet set og opdaget af de H.A.-relaterede personer, og så har de forsøgt en eller anden form for konfrontation. Og den udvikler sig så til, at det ender med, at der bliver skudt, siger Henning Petersen.

Skyderierne har betydet, at Fyns Politi har sat mere fokus på bandemiljøet.

- Vi har skærpet vores opmærksomhed og orientering til de kørende patruljer, og så er vi selvfølgelig meget opmærksomme på, hvad der sker i hele rocker- og bandemiljøet, siger Henning Petersen.

- Det er vel en optrapning i og med, at der bliver affyret nogle skud.

Oversigt

    Oversigt