I det fynske folks tjeneste

Bandeslagsmål: Black Army-medlemmer overfaldet i fængsel

Otte mænd fra banden Loyal to Familia sigtes for at have overfaldet to mænd fra Black Army i Vestre Fængsel. Overfaldet kan have forbindelse til slagsmål i Odense mandag aften.

De otte sigtede er onsdag blevet fremstillet for en dommer i Københavns Byret, skriver eb.dk.

De otte mænd fra banden Loyal to Familia, LTF, sigtes for at have overfaldet to mænd fra Black Army fra Odense under en gårdtur i Vestre Fængsel i København. Overfaldet skete tirsdag eftermiddag.

- De blev slået, sparket og trampet på, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen i Københavns Politi til eb.dk.

Slagsmålet blev hurtigt afbrudt af fængselspersonale.

Læs også Ny bande i slagsmål i Odense

I følge Ekstra Bladets oplysninger er overfaldet en udløber af et slagsmål i Odense mandag aften.

Slagsmålet ved McDonalds

Slagsmålet foregik mandag aften klokken 21.36 ved McDonalds ved Rosengårdcentret i Odense. Den ene gruppe i slagsmålet var Black Army. Den anden gruppe har ikke hidtil være kendt i Odense, fortalte chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi til TV 2/FYN tirsdag.

Det var omkring 10-15 personer, der kom i slagsmål, og flere ruder i restauranten blev ødelagt. Der blev muligvis anvendt slagvåben.

Senere mandag aften klokken 22.48 fik politiet melding om, at en person fra samme gruppering var blevet udsat for et overfald i Vollsmose.

I forbindelse med overfaldet i Vollsmose kom tre personer til skade, heraf er en indlagt til observation på OUH.

Isoleres i tre døgn

Læs også Bander i slagsmål i Odense: En indlagt på OUH

Dommeren i Københavns Byret bestemte, at anholdelsen af de otte LTF-bandemedlemmer skal opretholdes i tre døgn. Det betyder, at de isoleres fra de øvrige indsatte.

De otte sigtede LTF-bandemedlemmer er i forvejen enten varetægtsfængslet eller afsoner en straf.

De to Black Army-medlemmer, der blev overfaldet, et i følge Ekstra Bladets oplysninger en del af en af Vollsmoses familieklaner.

I følge Ekstra Bladets har de to bandegrupperinger ellers hidtil ikke være i konflikt, og de har derfor kunnet gå på gårdtur i fængslet sammen.