Bandetrusler i fængslet går ud over ansatte

Formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, fortæller tirsdag til Ekstra Bladet, at fængslede bandemedlemmer truer fængselsbetjente i en sådan grad, at de ansatte tager skade.

I Nyborg Fængsel bliver de ansatte truet af bandemedlemmer med udtalelser som:

- Vi rammer dig, når du går hjem og - Vi rammer din familie, skriver Ekstrabladet.

- På os virker det som en taktik, hvor de prøver at 'køre fængselsbetjentene ned', hvor bandemedlemmerne vil vise, at det altså er dem, der bestemmer lige meget hvad, fortæller Kim Østerbye.

Det slider på personalet i Nyborg, der ifølge formand Kim Østerbye i gennemsnit har 50 sygedage om året.

Ny kampagne skal hjælpe

Det er ikke kun i Nyborg, at fængselspersonalet bliver truet. Også i Vestre Fængsel, der har godt 100 anbragte bandemedlemmer, lider de ansatte under trusler.

Det har fået Fængselsforbundet til at lave en kampagne, der skal sætte fokus på de skadende forhold for fængselsansatte. Kampagnen er inspireret af filmen Nattevagten og hedder derfor Alenevagten, for der er ifølge forbundet netop problemer med, at for mange ansatte arbejder alene.

quote Der er brug for, at politikerne holder skærpet fokus på bander bag tremmer, for det har altså konsekvenser for fængselspersonalet.

Kim Østerbye, Formand, Fængselsforbundet.

Ifølge Kim Østerbye er alenevagterne noget af det, som de ansatte i fængslet understreger som et stort problem, og sammen med de skadende arbejdsforhold betyder det, at flere søger væk fra arbejdet som fængselsbetjent.

Derfor håber Kim Østerbye, at kampagnen får politikerne til at hjælpe til:

- Der er brug for, at politikerne holder skærpet fokus på bander bag tremmer, for det har altså konsekvenser for fængselspersonalet, siger Kim Østerbye til Ekstra Bladet.

Oversigt

    Oversigt