I det fynske folks tjeneste

Bankdirektør fik lønforhøjelse inden krak

Den tidligere direktør i Fionia Bank fik halvanden million kroner i lønforhøjelse lige inden krak.

Kort inden den fynske Fionia Bank krakkede, fik direktør i banken lønforhøjelse i millionklassen.

En måned før den nu krakkede Fionia Bank fik krisehjælp for en milliard af staten, gav banken en lønstigning i millionklassen til direktør Kaj Østergaard Mortensen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Halvanden million i lønforhøjelse

Bankdirektøren tjente to millioner kroner i årsløn, da han trådte ind i direktionen i september 2008, og det fortsatte han med indtil slutningen af januar 2009 ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger.

Men da Finansiel Stabilitet en måned senere smed en milliard kroner efter den kriseramte bank, var lønnen steget til 3,5 millioner kroner om året.

Det viser officielle oplysninger fra Fionia Banks efterfølger, Nova Bank Fyn.

Eks-formand husker ikke lønforhøjelse

Bestyrelsesformand Jørn Kristian Jensen, Nova Bank, bekræfter, at lønnen var 3,5 millioner kroner, da han trådte ind i Fionia Banks bestyrelse som observatør for Finansiel Stabilitet i februar 2009.

- Der er ikke ændret i Kaj Østergaard Mortensens kontrakt, siden jeg trådte ind i bestyrelsen, siger Jørn Kristian Jensen til Fyens Stiftstidende.

Dermed var det Bo Stærmose, daværende bestyrelsesformand i Fionia Bank, der gav Kaj Østergaard Mortensen den store lønforhøjelse.

Men han kan ikke længere huske, hvordan kontrakterne så ud, og hvad der blev givet af lønforhøjelse til Kaj Østergaard Mortensen umiddelbart inden Fionias krak.

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte de tal, som avisen har regnet sig frem til, da sagen ligger mere end to år tilbage, og da jeg af gode grunde ikke længere har adgang til selskabets arkiver, siger Bo Stærmose.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.