I det fynske folks tjeneste

Barnløse strømmer til gratis behandling

Barnløse skynder sig i behandling, mens de endnu er sikre på, at det er gratis. Fertilitetsklinikker over hele landet melder om travlhed og pres fra patienter.

Travlhed på fertilitetsklinikker

Landets fertilitetslæger har sved på panden. Barnløse strømmer til fertilitetsklinikkerne for at få behandling, mens det endnu er gratis i 2010.

- De, som tidligere skulle gøre deres uddannelse færdig, inden de gik i behandling, skynder sig nu i behandling, mens de er sikre på, at det er gratis, siger biolog Karin Erb fra Fertilitetsklinikken på Odense Universitetshospital.

- Presset for at komme i behandling er større nu, end det nogensinde har været. Alle maser på, og vi må desværre give afslag til mange, siger professor Anders Nyboe Andersen fra Fertilitetsklinikken på Rigshospitalet.

Samme besked lyder fra fertilitetsklinikkerne i Århus og Skive.

I forbindelse med regeringens økonomiske genopretningspakke blev det besluttet, at et af de områder, som sparekniven skulle svinges over, var den offentlige fertilitetsbehandling. De barnløse skal i fremtiden selv betale for at få hjælp til at få et barn. Loven er endnu ikke fremsat, så ingen kender den endelige ordlyd, men patienterne er bekymrede.

Hvert 10. barn, der fødes i Danmark, er blevet hjulpet på vej af en af landets fertilitetsklinikker. Ifølge Dansk Fertilitetsselskab blev 6185 børn født i 2009 efter en eller anden form for fertilitetsbehandling.

Lovforslaget om brugerbetaling i fertilitetsbehandlingen forventes fremsat til oktober.