Beboere vil have forkøbsret til sommerby

Beboerne i Kerteminde Sommerby vil have forkøbsret til at købe de sommerhusgrunde de i øjeblikket lejer - og som kommunen nu vil sælge.

Usikkerhed i Kerteminde Sommerby. Kommunen vil sælge den grund som sommerhusene ligger på - nu vil beboerne have forkøbsret til grunden.

Problemet er, at en kommune som hovedregel skal sende grunde i offentligt udbud, men i en sag fra Nordjylland lavede folketinget en særlov for sommerhusejere, der havde huse på statens grund.

Spørgsmålet er nu, om der er forskel på at bo til leje hos kommunen eller staten. Kerteminde kommunes borgmester, Sonja Rasmussen, løsgænger, er dog stadig skeptisk.

For hende er det vigtigste, at grunden bliver solgt inden der ved årsskiftet kommer moms på byggegrunde.

Beboerne i sommerbyen er nervøse for at en boligspekulant kommer med det højeste bud, og at deres leje bliver hævet som det tidligere er sket i et sommerhusområde i Kerteminde.

Vil have forkøbsret

De 300 sommerhusejere i Sommerbyen i Kerteminde vil nu gøre et forsøg på at købe deres egne grunde af Kerteminde Kommune.

Beboerne frygter, at en ny ejer vil sætte huslejen voldsomt op, når deres lejekontrakter udløber. Derfor har de nu besluttet, at de selv vil forsøge at købe grunden.

Sommerhusjeerne i Sommerbyen mener, at de burde have forkøbsret til deres grunde, ligesom man fik på de statsejede sommerhusgrunde i nordjylland

- Når man indenfor staten kan få lov til at udbyde 286 grunde med forkøbsret til dem, der har bygget deres hus på de lejede grunde, så mener jeg simpelthen også, at vi her i Kerteminde burde have forkøbsret på vores 374 grunde, siger en ef sommerhusejerne i Sommerbyen Flemming Hansen.

Beboerne har i første omgang lavet en forening, der skal byde på grunden, når den kommer til salg.

Sommerbyen i Kerteminde

Oversigt

    Oversigt