Bedemænd vil af med blakket ry

Ny forening for bedemænd stiftes - nu skal branchen have et kvalitetsløft med åbenhed og gennemsigtighed.

Fynske bedemænd er blevet så trætte af kritikken af deres branche, at de nu vil gøre op med det blakkede ry. De vil have en bedemandsuddannelse, åbenhed og gennemsigtighed i form af synlige priser.

Det skal ske gennem en ny forening, De Uafhængige Bedemænd, der stiftes i midten af september.

- Der er brug for nytænkning inden for branchen og et opgør med lukketheden. Det er simpelthen ikke godt nok, at så få bedemænd kører med synlige priser, siger Tonni Nilausen og Karsten Ottosen.

De to bedemænd er blandt initiativtagerne til den nye forening.

- Vi får et regelsæt, der ikke er til at tage fejl af. Der er heldigvis mange bedemænd i Danmark, som ønsker at drive forretning baseret på åbenhed, tillid og gennemsigtighed, siger Karsten Ottosen og tilføjer:

- Med den nye forening bliver det ufravigelige grundpiller.

Det fynske initiativ kommer efter, at Brancheforeningen Danske Bedemænd har fået en bøde på 400.000 kroner for brud på etiske regler og for at skjule priser.

- Det skal understreges, at man i den verserende sag har haft fokus på foreningen Danske Bedemænd og deres 150 medlemmer. Faktum er, at vi er ca. 200 andre bedemænd, som ikke hører til dér, siger Karsten Ottosen.

Gennem den nye forening vil skal bedemændene nu have et kvalitetsløft. Det skal ske i form af en decideret ny uddannelse for bedemænd, de vil arbejde for synlige priser, gennemsigtighed og åbenhed.

- Vi får et regelsæt, der ikke er til at tage fejl af. Der er heldigvis mange bedemænd i Danmark, som ønsker at drive forretning baseret på åbenhed, tillid og gennemsigtighed. Med den nye forening bliver det ufravigelige grundpiller, siger Karsten Ottosen.

Oversigt

    Oversigt