I det fynske folks tjeneste

Bedre praktiktid til erhvervsskole-elever

Odenses borgmester, Anker Boye, holdt tale til rejsegildet for fremtidens hus.

Et samarbejde mellem OUH, SDU og Syddansk Erhvervsskole skal gøre praktiktiden bedre for de elever på Syddansk Erhvervsskole, der ikke har fået en praktikplads.

De sidste par uger har eleverne arbejdet på en bygning, der hedder fremtidens hus. Et byggeprojekt, der ligger på Lindø og skal beskæftige de unge elever i deres praktiktid. Tirsdag blev der holdt rejsegilde.

Eleverne er glade for ikke at være tvunget til praktik på skolen.

- Det er så dejligt at arbejde herude, det har givet mig mod til at stå op om morgenen, siger Jill Stigesen, malerelev på Syddansk Erhvervsskole.

Hun er glad for ikke at skulle i praktik på skolen.

Tvungen praktik på skolen

Elever fra Syddansk Erhvervsskole er ofte tvunget til at være i praktik på skolen, fordi der ikke er nok praktikpladser i byggebranchen. Det er langt fra en ønskesituation for eleverne, og det er det det nye projekt nu skal forbedre.

- Når det ikke er muligt at få praktikpladser til alle i disse krisetider, så er det dejligt at eleverne får lov til at være del af et rigtigt byggeprojekt på en stor arbejdsplads, siger Odenses borgmester Anker Boye, der holdt tale til rejsegildet for Fremtidens hus.

Fremtidens hus vises frem på Flakhaven i Odense i slutningen af April.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.