Bedring på det fynske sommerhusmarked

Salgspriserne på de fynske sommerhuse er svagt stigende, dog er de faldet en del siden i sommer. Det viser helt nye tal fra Jyske Bank TV.

I september måned var salgspriserne i snit 16.100 kr. pr. m2. Det betyder, at et gennemsnitligt sommerhus på 80 m2 på Fyn koster 1.288.000 kr.

Det er et fald på 3,2 procent siden august måned, men ser man på udviklingen siden sidste år, har der i alt været en stigning på 0,4 procent.

Flere steder i landet er sommerhuspriserne steget i 2015, og faktisk er det kun på Nordsjælland, at sommerhusene er dyrere end på Fyn. Det afspejler sig blandt andet i en faldende liggetid.

Den gennemsnitlige liggetid på fynske sommerhuse lå i september på 243 dage, hvilket faktisk er et fald på 14,5 procent siden sidste år, svarende til at sommerhuse blev handlet 41 dage hurtigere end i september 2014.

Til gengæld er det også på Fyn, køberne får de største nedslag i prisen. Gennemsnitligt bliver der slået 1.557 kr. af kvadratmeterprisen, før en handel indgås. Dog er prisnedslagene faldende, hvilket ligesom de faldende liggetider og de stigende salgspriser tyder på større efterspørgsel efter fynske sommerhuse.

Prisstigningerne kommer endda på trods af et fortsat rekordstort udbud af sommerhuse. På landsplan er der mere end 13.700 sommerhuse til salg via mæglerne.

På Fyn er der ifølge boligsiden.dk, der er mæglernes fællesportal, lige nu 842 sommerhuse til salg. Det dyreste ligger på Strandalleen i Nyborg og kan erhverves for 11.995.000 kr. - i den anden ende af skalaen kan du i Humble på Langeland blive sommerhusejer for blot 195.000 kr.

Oversigt

    Oversigt