Bedst i Danmark: Nordfyn bruger mindst på administration

Nordfyns Kommune er den kommune i landet, der bruger færrest årsværk på ledelse og administration pr. indbygger, viser KL's årlige opgørelse. Kommunens økonomi scorer højt.

For andet år i træk præsterer Nordfyns Kommune bedst i Kommunernes Landsforenings (KL) opgørelse over de kommuner, der bruger mindst på administration.

I Nordfyns Kommune bruges der 12,4 årsværk pr. 1.000 indbyggere på administration. I andre kommuner bruges der op til 22,2 årsværk pr. 1.000 indbyggere. Det skriver Nordfyns Kommune i en pressemeddelelse.
 
Borgmester Morten Andersen (V) glæder sig over kommunens placering og ser det som resultatet af en bevidst strategi.

- Vi har hele tiden fokus på, at så stor del af skattekronerne som muligt går til de borgernære områder. Det være sig velfærd, moderne skoler, børnehaver eller vedligeholdte stier og veje. Efter opgørelsen at dømme lykkes vi ganske godt med den indsats, siger Morten Andersen.

En af forklaringerne på succesen er kommunens flade ledelsesstruktur, skriver Nordfyns Kommune i pressemeddelelsen. Her forklarer kommunaldirektør Morten V. Pedersen, at det at arbejde sammen i teams og med innovation er blevet en del af medarbejdernes værktøjskasse.

Desuden har kommunens status som landkommune nødvendiggjort handling.
 
- Som landkommune har vi i en årrække været særligt udfordrede af et faldende antal borgere, og det har gjort det nødvendigt at gentænke vores kerneopgaver. Vi har blandt andet skabt et innovationsakademi, hvor vi har klædt ledere og medarbejdere på til at arbejde på en ny måde. Det kommer os til gode nu, siger Morten V. Pedersen.
 
I dag er tilbagegangen i antallet af borgere i øvrigt vendt til fremgang. Kommunen har en sund økonomi, blandt andet illustreret af at Nordfyns Kommune indtager en femteplads på listen over kommuner med mindst gæld, kun overgået af Tårnby, Billund, København og Herning Kommuner.
 
Se den samlede rapport og nøgletal her.

Oversigt

    Oversigt