I det fynske folks tjeneste

Begrænset adgang for handicappede i Biocity

Hvis du er kørestolsbruger og har lyst til at se fx "Rejsen til Saturn" eller "Anja og Vikor" i BioCity i Odense, så glem det. Liftene er i stykker til 4 ud af 9 biografsale.

Defekte lifte betyder at handicappede kun har adgang til halvdelen af salene i Biocity i Odense

1 af 3

Handicappede, der vil i BioCity på Odense Banegårdcenter har gennem de seneste måneder kun haft adgang til fem ud af biografens ni sale. To lifte til kørestole har været i stykker, og derfor er handicappede blevet afvist til de fire sale. Det fortæller flere kørestolsbrugere til TV 2/FYN.

- Vi har fået mange henvendelser fra vores medlemmer som klager over den begrænsede adgang til næsten halvdelen af filmene i BioCity, siger Ina Eliassen, der er næstformand i Dansk Handicapforbund i Odense.

BioCity afviser

De to lifte har været i stykker i et par måneder, og da firmaet, der har opsat liftene er lukket, har BioCity ikke fået dem repareret.

- Handicappede skal have samme rettigheder som ikke handicappede, og fordi man ikke kan gå, så behøver man ikke være udelukket fra samfundet, men det er jo netop hvad biografen gør, siger Ina Eliassen.

Men den ansvarlige for BioCity i Odense afviser, at handicappede bliver diskrimineret i biografen.

- Kørestolsbrugerne har adgang til alle sale. Der hvor liftene er i stykker hjælper vores personale de handicappede med at komme på plads, hvis den film de vil se bliver vist i en af de sale, siger John Tønnes, der er General Manager hos Nordisk Film.

Kørestolsbrugere afvist

Men den udlægning bliver afvist af flere handicappede som TV 2/FYN har talt med. De fortæller samstemmende, at de har fået besked fra biografen om, at de ikke kan se film der går i de sale, hvor liften er i stykker.

- Det er en stor skuffelse for en familie med en kørestolsbruger, der gerne vil i biffen og hygge sig. Og så kan de måske ikke se den film de havde tænkt sig, fordi biografen ikke får repareret deres lifte, lyder det fra Ina Iliassen.

I følge Nordisk Film er det allerede besluttet at investere en halv million i nye lifte, men John Tønnes kan ikke sige noget om, hvornår de nye lifte er på plads.

TV 2/FYN blev lørdag nægtet adgang til BioCity for at filme de defekte lifte.