I det fynske folks tjeneste

Begrænset udbytte af HC Andersen-året

Til trods for HC Andersen-året har hotellerne ikke oplevet en sand strøm af overnattende turister.

HC Andersen-året har ikke fået turisterne til at valfarte til de fynske hoteller og vandrerhjem. Antallet af overnattende gæster er kun steget begrænset.

Der var lagt op til, at det skulle blive et jubelår for hotelbranchen, når HC Andersen skulle fejres.

Men selv på HC Andersens Hotel i Odense er stigningen i antallet af overnattende gæster kun på 10 procent, og det skyldes mest, at hotellet selv har gjort en ekstra indsats for at trække møder og kongresser til byen. Det siger hotellets direktør Jack Nielsen til Fyens Stiftstidende.
 
Han er osse formand for de fynske hotelværter, og blandt dem er der enighed om at HCA-året har været fornuftigt, men ikke mere. Enkelte hoteller har oven i købet mærket en lille nedgang i antallet af overnatninger.

Flere endagsturister

Heller ikke på de odenseanske vandrerhjem bliver der klappet i hænderne over fejringen af HC Andersen, men vandrerhjemmene har dog tiltrukket en del lejrskoler, der er kommet til byen på grund af digterens fødselsdag.

Til gengæld er antallet af besøgende hos turistforeningen steget med næsten 17.000, så der indtil nu har været flere end 95.000 turister forbi bureauet, der nu hedder VisitOdense. Det tyder på et større antal endagsturister.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.